NE VAR NE YOK

9.12.10

ÇOCUKLARA DOKUNMAYIN!!!

çok yakın bir zamanda sosyal iletişim ağlarından birinde Çocuk İstismarı ile ilgili bir kampanya başlatıldı. internette sık sık karşımıza çıkıyor kampanyalar, destek yazıları ve imza toplamalar. bütün bunlardan elbet bir sonuç elde edileceğine inancım var. ama...işte bu ama da uzunca bir durup düşünüyorum. sadece ülkemizde değil tüm dünyada büyük bir sorun. özellikle uzakdoğu ülkelerinde çocuk yaşta kızların fuhuş batağında olduğu bildiğimiz bir gerçek. gün olmuyor yeni bir tecavüz haberi gelmesin, yeni bir çocuk tacizi olmasın. çocuk kadınları bırakın, beşikteki bebeği cinsel nesne sayacak gelişmemiş insancıklar mevcut. tüm olan bitenlere nasıl sessiz kalınır, her gün okunan tecavüz haberleri karşısında sakinlik korunur bilemiyorum. ama cinselliği hayatımızın bir parçası gibi algılayabilsek abartmadan...bir tarafta bastırılan arzular, bir tarafta tamamen çırılçıplak görüntüler. arası olmayan, sanki ara yolu bulamayan bir takım adamlar. olan bu arada çocuklara oluyor. en kolay kandırılabilir çocuklar bu istismarcıların en kolay avları oluyor...
internette elbet çare arayacağız ama herşeyden önce cinselliği genel sağlık içine alıp, fizik ve ruh sağlığı yerinde nesiller yetiştirirken göz ardı etmemeliyiz.
ve çocuklara ne şekilde olursa olsun cinsel taciz uygulayanları hem toplum, hem de adalet önünde en ağır cezalarla yargılamalıyız.
benim kalbim küçücük çocukların canının yakılmasına dayanamıyor....      

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire